Jean Francois Rauzier - Bibliothèque

dinsdag 2 maart 2010

Vingerverven

Lekker kliederen, dat is wat bij mij opkomt als ik aan vingerverven denk. Mijn kinderen haalden eerst aarzelend één, twee vingers door de klodders verf , maar al gauw werden er hele handafdrukken gemaakt. Nog later was er op het tekenpapier van behang één grote bruine vlek ontstaan en waren ook de tafel, stoelen en kleren niet meer brandschoon. Kortom, succes verzekerd.
Op de inmiddels bekende web 2.0 site 2leep.com kwam ik een geheel ander idee tegen over vinger verven. Guido Daniele, een Italiaanse body painter, verft vingers incl. handen (en soms nog veel meer :-))en maakt er de aardigste dierenfiguren van. Deze ‘handimals’ schildert hij sinds 2000 en zijn wijd en zijd bekend.
Ik had ze nog nooit gezien en dat zal vast ook wel voor een aantal van mijn collega’s gelden. Daarom een selectie van zijn ‘handimals’ in deze blog. Op zijn eigen site kun je nog meer bodypaintings van Guido bekijken.

7 opmerkingen:

lady zei

Mooi Bas die body paintings

Els zei

Ik had ze al eens gezien maar het blijft heel bijzonder.

Wilma zei

Hé ineens krijg ik ook hier Kinderboekenweekinspiratie voor het Harderwijkse programma. Heerlijk zulke onverwachte input.

Kappie zei

Wat een gave handschilderingen!
Dit heb ik niet kunnen bereiken met vingerverven.

janneke zei

Hoe heb je dit gevonden!
Mooi!

Kaatje zei

Ik heb nu spijt. Zondag toen ik met het tekenprogramma bezig was, zei Herman, je moet dat programma opzoeken met die mooie handschilderingen maar ik was te
lui..... Maar wat zijn prachtig hè

Josien zei

Waarom kom ik nooit op zulke leuke ideeen.