Jean Francois Rauzier - Bibliothèque

zaterdag 13 maart 2010

Opgroeien in een digitale wereld

‘Grown Up Digital’ van Don Tapscott werd het managementboek van het jaar in de VS.
Het boek gaat over, wat hij noemt, de ‘Net Gen’, jongeren geboren na 1979. Don Tapscott benadrukt in zijn boek hoe de Net Genners verschillen met eerdere generaties op het gebied van leren, werken, sociale contacten en hoe zij tegen de wereld aankijken.Kenmerken van de Net Generatie zijn:
Vrijheid: Deze generatie laat zich niet graag vastleggen voor langere tijd.
Customizing: Met nieuwe hardware gaat men direct aan de slag om het eigen te maken en te optimaliseren naar hun eigen wensen.
Samenwerking: Er is sprake van een natuurlijke samenwerkingsdrang.
Entertainment: Tijdens het werk even een spelletje spelen is geen probleem. De huidige generatie kan snel schakelen tussen verschillende bezigheden.
Snelheid: Deze generatie verwacht snelheid van alles en iedereen. Er wordt direct antwoord verwacht op vragen die zij stelt.
Innovatie: Deze generatie leeft in een innovatieve wereld. Producten wisselen razendsnel met verbeterde versies. Er wordt geen jaren meer gewacht om nieuwe gadgets te kopen.


De boektrailer geeft een goed beeld van de veranderende wereld waarin de jongste generatie opgroeit.

1 opmerking:

mari zei

Tapscott in gesprek over de digitale generatie
De nieuwe (digitale) generatie wordt veelbesproken. En al zijn de aanstormende generaties anders dan wij toch zie je juist ook binnen dezelfde generaties zeer grote verschillen. Ik ben eerlijk gezegd het generatiedenkend en praten een beetje zat. Technologie wordt zo toegankelijk dat iedere generatie online gaat en moet. En uiteraard zijn er verschillen in generaties maar die zijn er ook binnen groepen generaties.
http://www.extendlimits.nl/index.php/nieuws/artikel/tapscott_in_gesprek_over_de_digitale_generatie/