Jean Francois Rauzier - Bibliothèque

zaterdag 6 maart 2010

Andere opstelling

de Bibliotheek Zwolle Zuid

Steeds meer bibliotheken zijn overtuigd dat de bibliotheek anno 2010 er anders moet uitzien dan tot op heden het geval is. Winkelconcept en retail-formule zijn begrippen die bij herinrichting van bibliotheken vaak terugkomen. Frontaal presenteren en een themagerichte opstelling van de media vormen een belangrijk onderdeel van deze nieuwe ideeën.
Ook voor onze bibliotheek willen we onderzoeken hoe wij deze nieuwe inzichten kunnen gaan toepassen in de vestigingen.
Ondertussen is er over het winkelconcept al heel wat geschreven. Sla het Bibliotheekblad er maar op na en als je bijv. zoekt op bibliotheek in combinatie met winkelconcept vind je in Google al 3250 treffers.
Voor wie zich nog niet veel kan voorstellen bij het begrip winkelconcept moet hier klikken voor het filmpje dat in opdracht van de OBD al in 2008 is gemaakt. In tien minuten ben je dan heel veel wijzer. Het is een prima informatief, maar ook wel een heel serieus filmpje. Daarom voeg ik ook nog een sketch van André van Duin en Ron Brandsteder toe, waarin wel op een aardige manier weergegeven wordt dat een andere opstelling in de bibliotheek niet altijd als een verbetering wordt ervaren.

Geen opmerkingen: