Jean Francois Rauzier - Bibliothèque

dinsdag 6 april 2010

Inspirerende sprekers

Op mijn digitale zwerftocht kwam ik op de website van TED.
TED is een Amerikaanse conferentie dat mensen uit de vakgebieden technologie, entertainment en design bij elkaar brengt. In ieder geval, zo begon het in 1984. Het is inmiddels uitgegroeid tot een conferentie die mensen uit bijna alle vakgebieden met elkaar in contact brengt. Van Jane Goodall’s antropologische inzichten tot Steven Hawkin’s generale relativiteit, de grootste denkers van deze tijd delen hier hun kennis in maximaal 20 minuten.
Het mooie van TED is dat ze al deze presentaties online beschikbaar stellen zodat de mensen die geen 6.000 dollar kunnen betalen om de conferentie bij te wonen ook kunnen genieten van deze inspirerende bijeenkomsten. Ik zou zeker ook eens een kijkje nemen op deze site als je op de hoogte wilt blijven van interessante ontwikkelingen op allerlei gebied. Bij veel lezingen zijn al ondertitels beschikbaar in het Nederlands.
Klik hier voor een voorbeeld van een video over SixthSense (het zesde zintuig), een draagbaar apparaat met een projector, dat de weg vrijmaakt voor meer interactie met onze omgeving. Een mooi kijkje in de toekomst met nieuwe ict-mogelijkheden.

1 opmerking:

mari zei

Leuke site!!!! Bas
en de moeite waard om te onthouden voor een volgende krakerscompetitie