Jean Francois Rauzier - Bibliothèque

vrijdag 5 februari 2010

Met andere ogen

Een weekje Drenthe is fris en verfrissend. Veel wandelen over spiegelgladde wegen en paden (het zout was op). Vanuit je vakantiehuis uitkijken over een bevroren en besneeuwde plas, lekker lezen of zomaar wat voor je uit staren. De bibliotheek is op zulke momenten ver weg.
Het is goed om af en toe even afstand te nemen van het leven van alledag. Het werkt heel relativerend. Je kijkt met andere ogen. Je blik wordt ruimer. De wereld is zoveel groter dan de bibliotheek en leven is zoveel meer dan werken.
De bibliotheek en ik: we kunnen best een tijdje zonder elkaar.
Nu weer aan de slag met nieuwe dingen.

8 opmerkingen:

Corien van der Meulen zei

Ha Bas, welkom terug! Leuk je berichtjes en reacties weer te kunnen lezen!

Jan Hoogenberg zei

Zeg Bas, alles leuk en wel, maar jij en de bibliotheek kunnen echt niet lang zonder elkaar. Tenminste dat vind ik. Goed je blogs weer te lezen en we twitteren nog maar kort, maar ik heb je tweets deze week wel gemist. Gekke stad dat Coevorden. In de tijd dat ik er werkte had je burgemeester Spahr van der Hoek die eigenlijk Spar van der Hoek heette, maar die h er in stond interessant. Bijzondere man was dat: een soort koning in Efteling City, tevens bestuurslid van de Avro... Alles was altijd groter in zijn ogen. Na Coevorden vertrok hij naar Middelburg waar hij van zijn troon viel omdat een journalist uit Drenthe nog een appeltje met hem te schillen had. Leuke tijd was dat, kan ik je nog veel meer over vertellen.

janneke zei

Ha Bas, leuk om weer wat van je te horen. Heb ook net het boek van Franca Treur uit. Haar beschrijving van het boerenleven op het platteland deed me aan vroeger denken Herkende veel uit de beschrijvingen van het leven op de boerderij. Ze heeft een verfrissende stijl,vooral in het eerste deel van het boek.

mari zei

Fijn, dat je genoten hebt van je vrije dagen.
Fijn, dat je weer terug bent, want je reacties zijn altijd erg stimulerend.

Josien zei

Welkom terug in "23Dingen" land :-)

Monique zei

Leuk dat je er weer bent. Lekker genoten van je vakantie, dat is ook belangrijk. Heb je mail ontvangen van het testdocument. Het is wel handig als er door meerdere gebruik van gemaakt wordt.

alja zei

Ha die Bas! Net terug uit Drenthe en dan alweer achter het beeldscherm! Had je geen afkickverschijnselen tijdens je vakantie?
Er is een goede leraar aan jou verloren gegaan: al die positieve feedback die je iedereen geeft!

Linda zei

Zeker het leven is meer dan werken. Maar ook werken is leuk, als je er op z'n tijd maar even afstand van neemt. Dan klopt het helemaal en kijk je even met andere ogen.