Jean Francois Rauzier - Bibliothèque

zondag 2 mei 2010

De flessenopener

Gisteren las ik dat de wereldtentoonstelling in de Chinese stad Shanghai is geopend. De expo wordt heel groot aangepakt zoals meer zaken in Shanghai. Vaak zijn opvallende staaltjes van architectuur te bewonderen op een dergelijke tentoonstelling, waar de huidige stand van techniek en cultuur uit bijna 200 landen in de wereld getoond worden.
Als liefhebber van bijzondere gebouwen heb ik mijn ogen uitgekeken op de wereldexpo in 1992 in Sevilla.

Ook in Shanghai zelf staan prachtige gebouwen. Eén opvallende wolkenkrabber is het Shanghai World Finance Center (SWFC). Dit gebouw uit 2008 heeft de bijnaam de ‘de flessenopener’ gekregen. Eén blik op de foto’s en je snapt waarom.
Het SWFC is op dit moment het op twee na hoogste gebouw ter wereld (492m), maar wel met het hoogste uitkijkplatform van iedereen, nl. op 474m hoogte.
Je moet een beetje geluk hebben met het weer, d.w.z. niet teveel smog, maar dan is het uitzicht werkelijk schitterend.
De kans is niet zo groot dat ik Shanghai nog eens in het echt bezoek. Daarom geniet ik extra van alle mooie foto’s die zomaar voor iedereen op het internet staan.
1 opmerking:

Kaatje zei

Wat een geweldig mooi gebouw, maar ik denk niet dat ik op/in dat uitkijkplatform zou durfen. Ik vind het Empire in NY al hoog. Shanghai zal het ook zonder mij moeten doen Azie trekt mij niet zo. Groetjes