Jean Francois Rauzier - Bibliothèque

zaterdag 22 mei 2010

Een fantastisch prentenboek


Geen droom is te groot om gedroomd te worden. Dat is de boodschap van Dallas Clayton. Hij tekende een prachtig prentenboek: An awesome book.


Bijzonder is dat alle prenten, dus het gehele boek, op zijn website te zien zijn. Enthousiast geworden door de leuke fantasierijke tekeningen bestellen duizenden mensen vervolgens het boek dat zij via de post toegestuurd krijgen.
Deze verkoop via het internet, buiten de boekhandel om, is zo succesvol dat Dallas intussen besloten heeft om voor ieder verkocht boek er één weg te geven, via scholen, ziekenhuizen of zomaar op straat. Dit jaar zal hij 100.000 boeken weggeven. Deze schrijver heeft heel goed begrepen hoe je internet kunt inzetten om je product aan de man te brengen.Hier kun je het prentenboek in zijn geheel bekijken en hier een filmpje hoe de verspreiding van het boek in zijn werk gaat.


Dallas Clayton is ook in zijn persoonlijke leven een fantasierijk mens. Hij heeft een relatie met een Amerikaanse actrice met een bijzondere naam: Shannon Marie Kahoolani Sossamon. Shannon veranderde haar naam later in Shannyn. In 2003 kregen zij een zoontje en natuurlijk mocht hij geen Jan Piet of Klaas heten (maar dan op z’n Engels). Dit jongetje gaat door het leven met een wel zeer uitzonderlijke naam: Audio Science.

Geen opmerkingen: