Jean Francois Rauzier - Bibliothèque

zondag 9 mei 2010

Verbinden

De idee van Doug en Mike Starn is dat we deel zijn van een groter geheel. Het leven is een groot netwerk waar alles en iedereen met elkaar verbonden is. De Starn brothers, een eeneiïge tweeling, zijn kunstenaars in New York en maken kunst die de netwerkgedachte duidelijk vormgeeft. Zij deden dit eerst met fotodelen die met tape tot een groter geheel gemaakt werden.
Zo ontstonden bijv. prachtige boomachtige structuren die zij 'structures of thought' noemen.
De laatste jaren werken zij aan grote bamboeprojecten. Het worden enorme bouwwerken die met behulp van bergbeklimmers tot stand komen. In onderstaand filmpje geven de gebroeders een toelichting bij hun werk.Tijdens het werken aan deze grote projecten worden voortdurend foto’s gemaakt. Hier enkele mooie voorbeelden waarbij duidelijk wordt dat de verbindingen essentieel zijn om het bouwwerk overeind te houden. Op hun site staan er nog veel meer.

3 opmerkingen:

André zei

Ja, de stambroeders leggen verbindingen en dan die knooppunten! Dat is wat voor bibliotheekwerk: ontmoeten en verbinden, toch? Kultuurhuus, openleercentra, wiki's, klantenparticipatie.. je ziet de verbindingen groeien.

Groet,

André

Bas van Houwelingen zei

@André, we zullen het inderdaad moeten zoeken in gezamenlijk nieuwe wegen bewandelen, met andere instellingen én samen optrekken met de klant. Ontmoeten op een plezierig ontspannen manier, dus ont moeten.

mari zei

De "big bambu" is echt groot.
Ik moest weer even rekenen, maar hij is 33,5 meter hoog boven "central parc"

ons motto zou kunnen zijn:
Zoek, vind, ontdek en ontmoet in de bibliotheek