Jean Francois Rauzier - Bibliothèque

dinsdag 18 mei 2010

Nadia495

Wat klikkend op recent geplaatste filmpjes kwam ik onderstaande tiener tegen die naast Twitter (Nadia495) en een Blog (Nadia-beautyplace) ook filmpjes maakt van zichzelf om deze op YouTube te zetten.
Cameravrees, terughoudendheid lijken geheel afwezig. Alsof zij tegen een vriendinnetje zit te praten, zo komt deze Nadia uit Utrecht bij mij over. Ik vraag mij af of zij nu een voorbeeld is van de nieuwe generatie die alle schroom heeft afgeworpen om zichzelf te presenteren aan wie het maar wil zien.
Het geeft wel inzicht in de leefwereld van een jonge teener waar make-up en shoppen een belangrijke plaats innemen in haar leven. Het aardige van zo’n filmpje is dat het meisje heel naturel overkomt, niet gespeeld om op een bepaalde manier over te komen, nee gewoon vertellend over hoe zij haar vakantie doorbrengt. Niet nadenken over wat je zal gaan vertellen, maar direct uiten wat in je hoofd opkomt.
Ik geloof niet dat ik ooit zo onbevangen geweest ben.Overigens is één van haar volgers op Twitter een Russische man genaamd dmytro79. Zou Nadia dat gezien hebben? En zo ja, wat denkt zij daarvan? Hoe zorgeloos en onbevangen mag je zijn op internet?
Jongeren moeten toch nog zorgeloos en onbevangen kunnen zijn?

1 opmerking:

mari zei

Je hebt nu eenmaal extraverte en introverte persoonlijkheden.
Bij een extraverte instelling is de energie naar buiten gericht, op mensen, activiteiten en dingen.
Extraversie hoeft echter niet altijd een voordeel te zijn. Zo is namelijk gebleken dat introverten meer succes hebben in academische beroepen, die misschien voor de extravert te weinig uitdaging bieden
Daar komt bij dat in Nederland op school pas sinds een jaar of 20 aandacht wordt gegeven aan "jezelf presenteren"