Jean Francois Rauzier - Bibliothèque

zaterdag 4 december 2010

Nieuwe wegen


Bloggen is leuk. Ik kan het iedereen aanraden. Je gedachten op deze wijze formuleren helpt om ideeën te verhelderen en verhalen te leren vertellen.
Mijn blog mist, wat de inhoud betreft, tot nu toe wat samenhang. Ik blog over van alles en nog wat en er is niet echt een lijn in te bespeuren. Dat is niet erg, maar toch ga ik een poging doen de onderwerpen in mijn blogs (!) wat meer in te kaderen. Ja, je leest het goed, ik ga op meerdere blogs schrijven.

Vandaag al een begin gemaakt met mijn nieuwe blog Lezen in de kunst.Dat moet een blog worden waarop ik schrijf over schilderijen waarop lezende mensen zijn afgebeeld.
Dat kan gaan over de mensen die op dat kunstwerk te zien zijn, zoals het eerste blogbericht over De gezusters van Willem Bastiaan Tholen, over de kunstenaar of over gedachten die bij mij opkomen als ik naar het schilderij kijk.

Een tweede blog dat nog gemaakt moet worden, zal een soort fotoblog zijn met door mijzelf gemaakte foto’s en wellicht wat bijzondere foto’s die ik tegenkom op het internet.
De foto hiernaast maakte ik vanmiddag van onze deurmat.Mijn eigen vertrouwde blog blijft natuurlijk ook in de lucht. Dit moederschip, zoals Edwin Mijnsbergen dat zo goed aangeduid heeft, zie ik als de thuishaven waar ik vooral wil blijven schrijven over nieuwe ontwikkelingen in de bibliotheek en wil nadenken over de toekomst van de bibliotheek in dit digitale tijdperk. Ook wil ik hier collega’s attent maken op mooie digitale databestanden die ik al zo vaak ben tegengekomen en waarvan wij in de bibliotheek veel meer gebruik van zouden moeten maken en zelf ook zouden moeten ontwikkelen.

Om aan te geven dat B a s b l o g een minder algemene inhoud krijgt dan voorheen, is de naam veranderd in d i g i b a s.
Van digibeet naar digibas, een mens is nooit te oud om te leren. Te lang aan het oude vasthouden is sowieso niet goed. Je moet op tijd nieuwe wegen inslaan.
Ik ben benieuwd wat er op mijn pad komt.

4 opmerkingen:

Annie Maessen zei

Hoi Bas. Je besluit om door te gaan maar op een andere manier is al snel genomen lees ik. Mooi zo. Heb ook een tijdje 1 blog gehad en vroeg me af of mijn ( bescheiden publiek) wel zo veel belangstelling had voor mijn huis-, tuin- en keukennieuwtjes en ben daarom ook een tweede blog gestart. Ik contateer nu dat ik vooral op mijn "moederschip"schrijf en mijn "kindje" links laat liggen. Soms vind ik het lastig waar een bericht nou thuishoort. Bij jou is die afbakening wat duidelijker. wel. Succes met je 3 blogs. Probeer ze te blijven volgen.

mari zei

Leuk je terug te vinden, nogmaals het is altijd een genoegen om je berichten te lezen
Een digibeet ben je al lang niet meer te noemen.
En je weet ik ben dol op leuke "kennis" sites

Linda zei

Zo Bas,

nog genoeg vrije tijd over blijkbaar. Een hele mooie uitdaging leg je voor jezelf neer. Maar gezien de blogs van het afgelopen jaar, gaat het je wel lukken.
Gefeliciteerd met je nieuwe kindjes.

Bas van Houwelingen zei

@Annie, mijn winterslaap was inderdaad van korte duur. Ik miste het bloggen al gauw. Wel laat ik los dat ik persé regelmatig moet schrijven. Wordt ook wel lastig met meerdere blogs. Als ik zin heb, schrijf ik. Daar kan soms best wat langere tijd tussen zitten.
Bedankt voor je reactie. Je had snel opgemerkt dat ik weer in de lucht was.
Over wat de eventuele lezers willen lezen, moeten we ons maar niet druk maken. Ik schrijf vooral omdat ik het prettig vind om af en toe mijn gedachten op papier te zetten.
Niet te krampachtig, is mijn idee, zowel m.b.t. het schrijven als tot het reageren op andere schrijvers. Niets moet, bijna alles mag.
@mari, bedankt voor je reactie. Ik denk dat je het meest zal genieten van de verhalen bij Lezen in de kunst. Over de zussen op het schilderij in de eerste aflevering had ik na een middagje internetten zoveel gevonden, dat ik nog wel drie keer zoveel erover had kunnen opschrijven. Ik vind het heerlijk om zo het één en ander op te sporen. Je vervalt van het ene verhaal in het andere. Of er bij alle schilderijen zoveel te vertellen is, is natuurlijk nog de vraag, maar internet bevat hééél veel informatie.
@Linda, af en toe moet je ook tijd vrijmaken voor wat leuke dingen en dat ik in mijn geval op dit moment wat bloggen. Het is voor mij een mooie afleiding waardoor ik niet steeds met het werk in mijn kop zit.