Jean Francois Rauzier - Bibliothèque

dinsdag 23 november 2010

Slaapstand


Vandaag is mijn blog precies één jaar. Het is weer herfst. De bladeren verkleuren, verweren en vallen. De natuur trekt zich terug en gaat in de slaapstand. Een mooi moment om zelf ook pas op de plaats te maken. Tijd voor bezinning, tijd om nieuwe inspiratie op te doen.
Dat lukt het best als je het oude loslaat. Daarom is dit voorlopig mijn laatste blogbericht.
Of, en zo ja wanneer er een vervolg komt, weet ik nog niet. Ik denk het wel, want het bloggen is mij best bevallen.
De zin om vrijwel dagelijks achter mijn laptop te kruipen en het internet af te struinen is de laatste weken echter wat afgenomen. Ik besef dat aan de nieuwsstroom met interessante berichten, filmpjes en foto’s geen einde komt. Een poosje wil ik dat niet meer op de voet volgen.
Meer tijd nemen voor andere zaken, lekker ontspannen een boek lezen bijvoorbeeld.
De foto die ik vorige week maakte van onze Acer Shirasawar-num ‘Aureum’ , oftewel de gele esdoorn, vormt een goede afsluiting. Een mooi beeld bij een prachtig blogjaar.
Alle bezoekers, meestal bibliotheekcollega’s, van dichtbij en verder weg, hartelijk dank dat jullie de moeite namen om mijn blog te bezoeken en een reactie achter te laten. We komen elkaar zeker nog wel tegen, op het werk of ergens op het internet. Internet kent tenslotte geen slaapstand.

9 opmerkingen:

mari zei

Bas, ik vond het een genoegen om je blog te volgen en ik hoop dan ook dat je niet te lang gaat slapen

Sylvie zei

De reactie hierboven had zomaar die van mij kunnen zijn; ik vind het ook jammer dat je even (!) stopt. Behalve je stukjes, zal ik ook je mooie leesafbeeldingen missen.
Geniet van het andere dingen doen en tot "ziens" ;-)

Unknown zei

@Bas: het is altijd belangrijk om te kiezen voor dat waar je zelf behoefte aan hebt. Ik mag je blog graag lezen, maar begrijp heel goed dat je een pas op de plaats wil maken.

Daarom zeg ik alleen maar: bedankt voor je bijdragen. We komen elkaar inderdaad wel weer tegen, ergens in de stroom.

Geniet ervan.

Bas van Houwelingen zei

@mari, bedankt voor je aardige reactie. En of de onderbreking de vorm krijgt van en winterslaap? Geen idee. Dat merken we tzt wel.
@Sylvie, jij ook bedankt. En ja, ik heb nog vele prachtige afbeeldingen van geschilderde lezers. Wellicht komen ze allemaal nog een keer aan de beurt. Maar nu even niet.
@Edwin, dankzij 23-dingen maar zeke ook dankzij jouw blogactiviteiten ben ik zelf ook aan het bloggen geraakt. Zoals gezegd met veel plezier heb ik de stukjes gemaakt. Soms is de gang er even uit; moet je niet te moeilijk over doen. Komt wel weer, denk ik nu, en zo niet, dan vind ik andere dingen blijkbaar nog leuker om te doen.
Ik blijf je digitaal volgen en hoop je ooit nog eens echt te ontmoeten om onder het genot van een biertje de toekomst van de bibliotheek te bespreken.

schrijverdezes zei

Ik wens je veel mooie boeken toe!
Het is wel zo, heb ik althans zelf gemerkt, dat stukjes schrijven iets is dat je snel verleert. Maar ach, als je weer wilt beginnen zal dat vast wel lukken.
Misschien kun je af en toe nog wél de kopfoto veranderen ;-)

Festina Lente zei

Dit vind ik nou een bijzonder treurig bericht. Maar aan de andere kant geef ik je groot gelijk. Misschien tot na de winterslaap?

Bas van Houwelingen zei

@v/h schrijver dezes, ik ben zelf ook wel benieuwd of ik de draad weer zal oppakken. Bloggen is voor mij geen heilig moeten. Misschien ga ik met die 'kunstlezers' nog weleens wat doen, maar voorlopig even niet.
@Festina Lente, zo erg is het heus niet hoor. Als het weer begint te kriebelen, is een bericht zo weer gemaakt. Met internet en zo'n eenvoudig blogsjabloon is het in feite een fluitje van een cent.
Maar het is net als met je werk, af en toe er tussenuit werkt wel verfrissend.

Diana zei

Mooi gezegd. Bedankt voor de mooie foto's die je altijd bovenaan je blog had staan. Ik heb er een aantal leuke favorieten aan over gehouden.

Bas van Houwelingen zei

@Diana, graag gedaan.