Jean Francois Rauzier - Bibliothèque

maandag 16 augustus 2010

Symbool van de eeuwigheid

Er staat een Mugunghwa, ook wel roos van Sharon genaamd, in mijn tuin. Het is de nationale bloem van Zuid-Korea en wordt gezien als het symbool van de eeuwigheid.
Ik kan natuurlijk ook zeggen dat ik een bloeiende Hibiscus (hibiscus syriacus) heb gefotografeerd, maar dat klinkt toch wat minder poëtisch dan bloem van de eeuwigheid of Mugunghwa.


3 opmerkingen:

mari zei

wederom leuke foto's.
Misschien moet ik eens bij je in de leer.

Maar het volgende over de Korea's wil ik je niet onthouden:

Zoals ik onlangs begrepen heb van iemand, die als expat woont in Zuid Korea , maakt iedereen zich erg bezorgd.
Wat is er aan de hand.
De huidige dictator (Noord Korea) is erg ziek en moet opgevolgd worden
gaat waarschijnlijk in september gebeuren.
De beoogd opvolger is . Kim Jong-un (8 januari 1983) is de jongste zoon en beoogd opvolger van zijn vader Kim Jong-il Een knul van 27 jaar, die voornamelijk in Zwitserland gewoond heeft.
Men verwacht, dat dit tot de nodige onrust in Noord Korea gaat leiden.
En om die binnenlandse onrust in te dammen, kun je het best de aandacht verleggen en dat doet Noord Korea a.o.
Noord-Korea heeft zaterdag gezworen een 'grote militaire aanval' te doen op Zuid -Koreaanse luidsprekers en andere propaganda-installaties langs de zwaarbewaakte grens en dat de vergelding een 'genadeloze aanval' zal zijn, waarbij zelfs niet moet worden uitgesloten dat Seoel in een zee van vuur verandert'

Bas van Houwelingen zei

Zo'n gesloten land als Noord-Korea is altijd een bedreiging voor de stabiliteit in een gebied. Verschillen worden niet uitgepraat want er vindt nauwelijks uitwisseling plaats. Daarom is de komst van internet en de sociale media volgens mij goed voor mondiale ontspanning. Waar mensen met elkaar praten, sms-en, twitteren of mailen wordt er niet gevochten.

mari zei

Zetten ze al in: (17-08-2010)
AMSTERDAM - Noord-Korea heeft Twitter en Youtube ontdekt als middelen om propaganda te bedrijven tegen Zuid-Korea en de Verenigde Staten.

© TwitterOp de regeringswebsite Uriminzokkiri staat sinds vorige week vermeld dat op beide websites, die voor de meeste burgers in Noord-Korea zelf streng verboden zijn, een account en een videokanaal geopend zijn.