Jean Francois Rauzier - Bibliothèque

maandag 9 augustus 2010

Niets mooier dan een mooi verhaal

Op het spoor gezet door Edwin Mijnsbergen, dé informatie-aandrager van bibliotheek Nederland, zag ik op de site van Bibliotheek 2.0 een filmpje van een optreden van Eppo van Nispen tot Sevenaer. Eppo was directeur van de beste bibliotheek van Nederland en is nu directeur van de stichting CPNB.
Waarom moet je naar Eppo luisteren? Omdat Eppo geestig is én omdat hij zinnige dingen zegt over de bibliotheek in de toekomst.
De lezing werd gegeven tijdens een conferentie van TEDx. TED is een non-profit organisatie die regelmatig conferenties belegd met aantrekkelijke sprekers over talloze onderwerpen. Het idee er achter is ideeën die het waard zijn zoveel mogelijk te verspreiden. Het bezoeken van de lezingen is meestal een kostbare zaak maar het aardige is dat iedere lezing ook op het internet gezet wordt.
Alle lezingen van TEDx in Rotterdam vind je hier, maar luister en geniet eerst van Eppo van Nispen tot Sevenaer met medewerking van zijn overleden grootmoeder.

Eppo van Nispen tot Sevenaer - TEDxRotterdam 2010 from TEDxRotterdam on Vimeo.

3 opmerkingen:

mari zei

Tedx was ik inderdaad al eerder tegen gekomen. Is erg leerzaam.

Het jammere van de beste bibliotheek van Nederland is opnieuw de ervaring dat je op hun website echt moet zoeken om te ontdekken dat wil je daar op bezoek, dat je dan naar Delft moet

Bas van Houwelingen zei

Hun site is inderdaad voor verbetering vatbaar. Ik heb ze maar een getwitterd dat ik tevergeefs naar hun plaatsnaam zoek op de homepage.

Mark Borneman zei

Beste Bas en Mari,

Jullie hebben helemaal gelijk. De website is zeker voor verbetering vatbaar en daar zijn we dan ook druk mee bezig. Begin van het volgende jaar hopen we een nieuwe website en aanvullende diensten te realiseren. Bibliotheekbudgetten maken het 'een uitdaging' om de ontwikkelingen op het digitale vlak bij te benen...

@Bas, fijn dat je ons digitaal weet te vinden om dit soort zaken aan te kaarten. Onder 'contact' vind je onze adresgegevens. Als het goed is heb je ons via Twitter (@DOKdelft) al gehoord :-)

Fijne groet!

Mark Borneman
Manager communicatie & marketing
DOK library concept center
www.dok.info