Jean Francois Rauzier - Bibliothèque

zaterdag 7 augustus 2010

Rhodos 13 - Het is mooi geweest

Je kunt het ook overdrijven, 13 blogberichten over een vakantie van 14 dagen. Het gewone leven is al weer een paar weken op gang gekomen. Daarom vandaag de laatste aflevering van het Rhodos fotoverhaal. De zonovergoten vakantiekleuren verdwijnen naar de achtergrond en maken plaats voor de frisse Nedelandse kleuren met veel groen en schaduw.
De foto’s van vandaag geven die kleurovergang weer, van zachte bruine tinten, via grijzen naar zwartwit.
De warme zuidelijke kleuren zijn prachtig maar ik vind onze getemperde kleuren ook schitterend én op de lange duur wat minder vermoeiend voor je ogen. Mooi grijs is niet lelijk, zeg ik vaak tegen Dorine.

Alles verdwijnt, maar deze zuil gaat toch al een behoorlijk tijdje mee. De scheuren maken haar nog mooier.

De zorgvuldigheid waarmee deze muren van twee huizen zijn opgebouwd is ontroerend. De bewoner links deel ik in bij de preciezen, zijn buurman bij de rekkelijken.

Wat wonderlijke steen aan het strand. Het lijkt wel of de binnenste steensoort erin is gedrukt alsof kinderen aan het kleien zijn geweest.

Verzameling grote stenen kogels, bowling formaat. Het gewicht werd wellicht aangegeven door één of meerdere driehoekjes in de steen te kerven.

Wat is dit nu weer? Dit is gewoon het trottoir waarover we dagelijks liepen, maar je kunt het ook ‘sneeuwvlokken in de nacht’ noemen. Het is maar net met welke ogen je er naar kijkt.

Dit prachtige koraal lag bij een toeristenwinkeltje in de schappen. We hebben het maar niet gekocht want koraal kan, vanwege de schaarste, maar beter met rust gelaten worden.

De hartelijke groeten van Dorine en Bas, het is mooi geweest.

4 opmerkingen:

Els zei

Mooi verslag Bas, deze foto's zijn ook prachtig, wat kleur betreft gaat mijn voorkeur uit naar blauw.
Bedankt voor de prachtige foto's en het mooie verhaal.

mari zei

Een ding is duidelijk geworden, dat je behalve een plezierige vakantie hebt gehad ook ruim achteraf genoten hebt, dus eigenlijk dubbel vakantieplezier.
Met dank voor de foto's

Bas van Houwelingen zei

@Els, jij ook bedankt voor je reactie
@mari, klopt helemaal. Die blogjes maken was puur nagenieten.

Bertie zei

Hallo Bas, ik vond het een prachtige fotoserie en je indeling naar thema's was inspirerend. Bedankt voor al het moois.