Jean Francois Rauzier - Bibliothèque

zondag 25 juli 2010

Rhodos 5 - Zwerven langs de kust

Wij trekken in vakanties graag naar zee omdat het heerlijk is om langs de kustlijn te lopen. Er staat bijna altijd wind en verkoeling is snel gevonden als het te warm wordt.
Rhodos kent aardig wat zandstranden langs de talloze baaien. Kilometerslange stranden zoals in Nederland vind je er echter niet. Dat betekent regelmatig klauteren over de rotsen en ploegen door het grind. Dat is zweten geblazen maar het leuke is dat je iedere keer weer verrast wordt door wat je tegenkomt. De rotsen zijn in de loop der tijd in de meest vreemde vormen uitgesleten zodat het niet zo moeilijk is om er wat herkenbaars in te zien.

De vrolijke 'egel'

De ‘oerwalvis’ lijkt zo het land op te kruipen.

De ‘schildpad’ maakt op mij een wat agressieve indruk.

Door de twee soorten steen lijkt er wel een ‘slang’ door de rots te kruipen.

Je hoeft er trouwens niets in te zien om het toch prachtig te vinden.

Deze rotswand leek wel gatenkaas. Geen idee of beestjes of
wat anders daar de oorzaak van zijn.

In de holten van de rotsen bij de vloedlijn zie je soms kommetjes zout.

Een beetje uitvergroot maakt het tot een bijzonder winterlandschap.

Grind, wel glinsterend en kleurrijk maar niet prettig om op blote voeten door te lopen.

Nauwelijks schelpen gezien, maar dit is ook mooi.

De ronde steen is een kogel uit vroeger tijden. Bij Rhodos stad lagen er nog tientallen. Ik schat dat de doorsnede wel een halve meter was; in ieder geval niet te tillen.

Op de meest westelijke punt is het een waar paradijs voor kite- en windsurfers. De noordelijke kant was voor geoefende surfers, want meer golfslag, de zuidelijke kant was voor beginners waar het ook langer ondieper was. Vanaf de uiterste punt, een soort schiereiland, had je mooi zicht op dit kleurrijke schouwspel.

Mooie uitzichten genoeg trouwens. Moet je wel even naar een kapel of klooster klauteren want die liggen bij voorkeur op het hoogste punt in de omgeving.

Niet altijd hoef je je in te spannen om prachtig uitzicht te hebben. Dit was wel een heel luxe terras aan het strand. Wij zaten met een heerlijk fris drankje in een schommelstoel. De bedden waren helaas al bezet door mooie jonge dames.

Om misverstanden te voorkomen, er kan er natuurlijk maar één de mooiste zijn.

3 opmerkingen:

mari zei

Hoeveel foto's heb je wel niet gemaakt.
Leuke foto van Dorien.
Heb ik een idee hoe zij eruit ziet.

Bas van Houwelingen zei

@Mariëtte, bedankt. Ik heb inderdaad behoorlijk wat foto's gemaakt, maar met zo'n klein digitaal toestelletje gaat het ook wel erg makkelijk.
Ik denk dat ik er nog wel 2 of 3 blogjes over schrijf.

mari zei

Ik kijk er naar uit