Jean Francois Rauzier - Bibliothèque

dinsdag 19 oktober 2010

Wijziging van waarde


Van werkplek verhuisd. Dat betekent eerst veel saneren, daarna toch nog veel sjouwen. Het kost meestal wat meer moeite dan van tevoren gedacht. Wat dacht je bijv. van het ontkoppelen van de computer met scherm. Op zich geen enkel probleem, maar waar ligt ook al weer het sleuteltje van de beveiligingskabel? Op het punt om naar een ijzerwarenzaak te lopen kwam de sleutel gelukkig nog te voorschijn uit één of ander laatje.


Het zette mij aan het denken over wat van waarde is. In onze bibliotheek liggen, net als in de meeste andere bibliotheken de computerschermen en pc’s aan de ketting of de kabel. In de beginperiode van de bibliotheken lag dat wel anders, toen lagen boeken aan de ketting.Een boek is onze tijd niet zeldzaam meer en zeker niet zo kostbaar dat we er een beveiligingskabel aan hangen. Tijden veranderen. Ik vraag me zelfs af: “Zouden er nog veel boeken gestolen worden als we de RFID-beveiliging weg zouden laten?”

1 opmerking:

mari zei

Reken maar van yes

Top 10 gestolen goederen uit hotelkamers
1. De Bijbel - Nog altijd een vaste waarde in de meeste kamers; te vinden in het nachtkastje of bureaulade. Ook het meest meegenomen item.