Jean Francois Rauzier - Bibliothèque

zaterdag 13 februari 2010

Nieuwe dingen

Curling is in ons land een onbekende sport. Het is een soort jeu de boules op het ijs met granieten stenen van zo'n 20 kg. Het is de bedoeling om met je team de stenen zo dicht mogelijk in het centrum van een aantal cirkels te schuiven over een afstand van ongeveer dertig meter. In Zoetermeer ligt de enige officiële curlingbaan van Nederland. Je kunt daar een baan huren voor een paar uurtjes, aardig voor een feestje. Pas geleden waren wij daar met de kinderen om een verjaardag te vieren. Ik ben een leuke ervaring rijker. Als je curling voor de eerste keer speelt is dat knap lastig. Je kunt dat aflezen aan mijn gezicht, of ben ik gewoon weer veel te serieus bezig?
Curling is als 23dingen, nieuwe dingen moet je uitproberen. Je maakt weleens een uitglijder, de resultaten zijn soms niet zoals je wenst, maar je bent wel een stap verder in het ontdekken van nieuwe werelden.
Als curling je niets zegt: Curling is ook een Olympische Sport. Klik hier om te zien wanneer het curling in Vancouver aan bod komt.

1 opmerking:

mari zei

Er wordt over het algemeen aangenomen dat de sport in het 16e-eeuwse Schotland is bedacht, alhoewel het schilderij Jagers in de sneeuw van Breughel uit 1565 Nederlandse boeren afbeeldt die het spel spelen.. Curling werd een officiële Olympische wintersport in 1998

Bas bedankt voor het "shorten" van je blog.
Het is altijd een plezier om je blog te volgen. En dit plezier wordt op deze manier weer vergroot