Jean Francois Rauzier - Bibliothèque

woensdag 4 april 2012

The beauty and the beast


Na de enerverende actiedagen tegen de exorbitante bezuinigingen, waarbij we weer alles uit de kast haalden, of liever gezegd achter zwart plastic verborgen, is de rust enigszins weergekeerd.
Hoewel het raadsbesluit over de subsidie voor de komende jaren formeel nog genomen moet worden, mogen we, gezien de reacties van de raadsleden, er wel vanuit gaan dat halvering van de subsidie van de baan is. De bezuiniging blijft steken op zo’n 30 procent. Afgezet tegen de oorspronkelijke plannen van het college, 75 procent minder, een flinke winst waarvoor we ons zelf best een schouderklopje kunnen geven.
Tegelijkertijd is 30 procent bezuinigen nog een forse klus die ons te wachten staat.
Zo is dit besluit tegelijkertijd mooi en lelijk: We worden niet van de kaart geveegd, dat is mooi, maar 300.000 euro bezuinigen is ook geen pretje.
Even bijkomen en dan weer moedig voorwaarts om onze bibliotheek door deze crisis heen te loodsen. Maar eerst een muziekje: Norah Jones en Keith Richards, ook een variatie op the beauty and the beast, zingen
Love hurts.

4 opmerkingen:

Wilma zei

Keith (would be bibliothecaris) Richards kan ik niet genoeg horen / zien dus dankje Bas!
In het kader van de bezuinigingen raad ik 'The First Cut is the Deepest' aan. Van Rod Stewart geloof ik. Ook al een beast.

Bas van Houwelingen zei

@Wilma, graag gedaan

mari zei

Heb met plezier geluisterd.
Een extra pluim voor diegene die gelobbyd hebben en de frontoffice in Harderwijk.

Bas van Houwelingen zei

@mari, ik denk ook dat we dankzij de acties toch nog wat extra subsidie hebben binnengehaald.