Jean Francois Rauzier - Bibliothèque

zondag 30 januari 2011

Niet alles verandert snel

Content online beschikbaar maken, een mooie taak voor de bibliotheek.
Dankzij de Koninklijke Bibliotheek kunnen we online een aantal oude tijdschriften doorbladeren. Eén van die tijdschriften is het eerste nummer van het oorspronkelijke Franse tijdschrift Elle dat in oktober 1989 in Nederland op de markt kwam. Voor internationale mode was tot op dat moment nog weinig aandacht.
Wat mij opviel bij het bekijken van dit tijdschrift dat het nog niet erg gedateerd overkwam. Vaak zijn foto’s van enige tijd geleden direct te herkennen als ‘uit een andere tijd’, zeker met mode zou je dat verwachten. Wellicht dat toen op een wat oudere doelgroep gemikt werd dan nu. En misschien ben ik veel te veel leek om hierover te kunnen oordelen, maar ik vind de eerste Elle, na ruim twintig jaar, nog aardig eigentijds. Elle verandert niet snel. Oordeel zelf.


Als je het hele tijdschrift wilt bekijken klik dan hier.

4 opmerkingen:

mari zei

ELLE altijd een mooie layout
Dit wordt de trend voor zomer 2011
De rokken en jurken worden superlang of superkort. Neonkleuren komen weer in de mode. Kant is trendy, vooral in katoen en niet al te fijn. Spijkergoed blijft in. De fetisj mood die al jaren de mode beheerst, wordt chiquer. Eindelijk zijn hoge hakken geen must meer. De halfhoge hak komt terug en ook platte schoenen mogen weer (soms zelfs met een puntige neus). Mega-grote (lees: grove) bijous verdwijnen langzaam maar zeker en maken plaats voor dunne, lange kettingen met kleine en geraffineerde bedels.

Bas van Houwelingen zei

@mari, dank je voor de info. Ik mis nog wel de mode voor de mannen. Wat moeten wij dragen deze zomer?

mari zei

Chino’s, ongevoerde colbertjasje en overhemden met rustige prints; dit zijn in een notendop de belangrijkste trenditems voor de lente/zomer 2011. Opvallend zijn de accessoires met bootschoenen, pastelkleurige shawls en stoere hoedjes.

Bas van Houwelingen zei

@mari, bedankt maar ik geloof dat ik de mode voor deze zomer maar even links laat liggen, zeker die stoere hoedjes.