Jean Francois Rauzier - Bibliothèque

vrijdag 1 juli 2011

TussenstandUit de Stentor van vandaag:
"De bezuiniging op de bibliotheek in Harderwijk met 75 procent, van negen ton naar twee ton subsidie per jaar, gaat niet door. Door een amendement van de PvdA blijft de bibliotheek minimaal vijf ton per jaar houden. "Voor dit moment zijn we opgelucht", reageert directeur Jan Hoogenberg. Er komt een onderzoek naar welke diensten de bibliotheek nog kan leveren voor welk bedrag. Dat moet dit najaar af zijn."

De onredelijke bezuiniging van 75% is definitief van de baan. Er is sinds gisteren een minimumsubsidie vastgesteld van € 500.000,-. Dat is in ieder geval al stukken beter dan de € 240.000,- die in een eerder stadium was aangekondigd.
De acties van de afgelopen weken, die uiteindelijk ruim 13.000 steunbetuigingen hebben opgeleverd, zijn succesvol verlopen met enkele tonnen subsidie erbij als resultaat.
Maar we zijn er nog niet. Als het hier bij blijft zouden we nog bijna 50% moeten bezuinigen. Gelukkig is de gemeente akkoord gegaan met een onderzoek naar wat er nodig is voor een bibliotheek in Harderwijk als basisvoorziening zoals de gemeente die voor ogen heeft. De toegezegde subsidie is in ieder geval een goed vertrekpunt en hoopgevend voor de gesprekken die zullen volgen.

2 opmerkingen:

Zomer65 zei

Hiep hiep hoera.. vol blijven houden en een stevig verhaal maken waar ze geen gat in kunnen schieten! Veel succes.

Bas van Houwelingen zei

@zomer65, bedankt voor de aanmoediging. Vanzelfsprekend geven we nog niet op en zullen we laten zien dat we nog veel meer waard zijn dan de nu toegekende subsidie.