Jean Francois Rauzier - Bibliothèque

dinsdag 24 mei 2011

Straatactie zeer geslaagd

Nog wat onwennig in de actieshirtjes maar vol goede moed om deze dag tot een succes te maken

Zaterdag met veel collega’s de straat op geweest om handtekeningen te verzamelen tegen de desastreuze bezuinigingen op de bibliotheek in Harderwijk.
We hadden mazzel. Het was een zonnige dag met veel mensen op straat.
Heel veel positieve reacties ontvangen. We hoefden de mensen nauwelijks te vragen of te overtuigen. Soms stonden ze in de rij om een handtekening te zetten.
Resultaat: ruim 2500 handtekeningen erbij !
De mening van de overgrote meerderheid van de mensen die wij spraken was duidelijk: Een bezuiniging van 75% is absurd. Dat mag niet doorgaan. Het zou toch te gek voor woorden zijn als de voormalige universiteitsstad Harderwijk straks geen bibliotheek meer heeft.
Het was kortom een zeer geslaagde dag en het geeft ons weer moed om de strijd nog niet op te geven. We blijven actievoeren en wie nog niet gestemd of gereageerd heeft, kan dit alsnog doen op onze actiesite www.75procent.nl

Onze supergemotiveerde teammanager Leidy Kappers was al vroeg in touw om de actievoerders te ontvangen en hen op te peppen voor de straatactie

Ook de stadsomroepers namen even de tijd om hun steun aan de actie te onderstrepen door hun handtekening te plaatsen

Met een versleten tong, blaren op de voeten, behoorlijk moe maar zeer voldaan aan de welverdiende lunch

De opgetogen teammanager Leidy Kappers zwaaiend met de volle handtekeningenlijsten

2 opmerkingen:

Wilma zei

Inderdaad, onwennig in de actie-shirtjes. Witte shirts en wit is echt mijn kleur niet. Dan zie ik er meteen heel zielig en pierig uit, maar dat heeft misschien wel een paar extra handtekeningen opgeleverd haha.Met liefde gedaan hoor.
Mooie actie, mooi resultaat, mooi gevoel.
Maar... zullen we nu eens ophouden over die Universiteitsstad? Lang geleden en Harderwijk was echt niet zo belangrijk vrees ik.
De veelgehoorde en gelezen reactie 'Bibliotheek cultuur? Ik vind het vooral een basisvoorziening!' spreekt mij persoonlijk meer aan.

mari zei

Zo'n geslaagde actie geeft iedereen weer moed om door te gaan.